MK Training & Consultancy


Martine MingelinckxWelkom Over ons Activiteiten Boeken Shop Gastenboek Vragen Contact

©  2018


Gastenboek

"Toevallig" kwam ik gisteren in de bibliotheek dit boek tegen: "Nieuwe levens, nieuw geluk" van Martine Mingelinckx. Ik las veel herkenbare zaken over de schaamte die mannen en vrouwen voelen over het gescheiden zijn en welke emoties daar allemaal bij komen kijken. Voor mij was het heel herkenbaar en heilzaam om te lezen

Ingrid


Op woensdag 9 oktober organiseerde OXO Alken weer een boeiende avond over het thema 'Nieuw samengestelde gezinnen'. Martine Mingelinckx, gesprekstherapeute en auteur van verschillende boeken rond dit boeiende thema, behandelde deze problematiek vanuit haat uitgebreide praktijkervaring. In het eerste deel gaf ze toelichting over de verschillende manieren van aanpak en benadrukte ze hoe belangrijk het is de problemen, de vragen en de oplossingen, vanuit het standpunt van het kind te bekijken. Na een korte pauze om de dorst te lessen was er de mogelijkheid vragen te stellen vanuit het publiek. Martine nam ruim de tijd om de vragen deskundig en ten gronde te beantwoorden. Het was een geslaagde avond met een spreekster die door haar lange ervaring voldoende bagage heeft om het publiek uren te boeien.

Dirk Bynens Hbvl


“Nieuwe levens, nieuw geluk”, eindelijk eens eens een basic, no nonsense boek over scheiden, gevolgen en nieuwe keuzes ...Een aanrader voor iedereen die in dit proces zit. Verruimt en moedigt aan.

Sofie


"Blijvend geluk vind je in jezelf", het klinkt logisch en evident maar vaak zijn wij ons er niet van bewust .......en zoeken wij het geluk waar het niet te vinden is......

Dit boek van Martine Mingelinx is een échte aanrader

Jacques P.


Ik ken Martine al jaren als een zeer gedegen en zorgvuldige hulpverlener die met een open mind haar eigen processen en die van een ander aan gaat.

Yvonne VdV


Ik heb lange tijd in een negatieve spiraal gezeten, was niet gelukkig met mezelf, de relatie waar ik in zat, het leven dat ik leidde,..ook heel negatieve gedachten, mezelf vaak in de slachtofferrol plaatsen,…..en het boek dat mijn ogen toen opende was “blijvend geluk vind je in jezelf” van ” Martine mingelinckx”, ondertussen is de negatieve periode al weer een tijdje voorbij en heb ik mezelf aangeleerd om een negatieve gedachte om te zetten ( niet makkelijk en lukt niet altijd) en dat houdt me gelukkig en in de juiste spiraal.

M.S.


Beste Martine,

Al kennen we elkaar niet, toch wil ik hartelijk feliciteren met het boek “Thuis in twee gezinnen”. Het lijkt me een fijn boek voor pubers om te lezen en veel te herkennen in de verhalen van Pieter en Sofie e.a. en erkenning te krijgen voor hun gevoelens.

Succes ermee, hartelijk groet.

I. Relatie- en gezinstherapeut


Hey Martine,

Je inspiratiekaarten Open je hart voor Liefde zijn geweldig! Niet alleen zijn ze erg mooi, ook de teksten die er op staan zijn zo inspirerend. Echt iets voor jou om dit te maken.

Veel liefs

F.M.


Martine,

Jouw boek Nieuwe levens, nieuw geluk is zo herkenbaar. De emoties die je beschrijft komen volledig overeen met wat ik gedurende mijn relatiebreuk heb beleefd. De voorbeelden van andere mensen geven me echt het gevoel dat ik niet alleen in die situaties was. Ik hoop dat de mooie dingen die je in deel 2 beschrijft ook op mijn pad mogen komen.

Lieve groeten,

R.K.


Nieuwe levens, nieuw geluk : eindelijk eens eens een basic, no nonsense boek over scheiden, gevolgen en nieuwe keuzes ...Een aanrader voor iedereen die in dit proces zit. Verruimt en moedigt aan.

Sofie


Beste Martine,

Proficiat met jouw boek ‘Nieuwe levens, nieuw geluk’. Erg goed geschreven en heel welkom aangezien er zo weinig geschreven is tot nu toe over de problematiek van nieuw samengestelde gezinnen.

Mvg,

I. R.


Lieve Martine,

Duizendmaal dank voor jouw hulp, voor al de inzichten die je ons aanreikte...

Nog steeds gebruiken we jouw lijstjes, jouw wijze raad als we weer eens in een dipje zitten. Wij kwamen tot het inzicht dat wij van elkaar houden. We zijn twee aparte personen, met ieder zijn eigen gevoelswereld, die toch een gezamenlijke weg kunnen gaan. Onze relatie is de moeite waard om aan te werken. Je gaf ons tips, bruikbare raad, je leerde ons elkaar te nemen zoals we zijn. Dit is het mooiste geschenk dat iemand ons kon geven.

Heel veel liefs,

Marleen en Patrik


Op een prachtige manier wordt in Over lakens en geluk het belang van goede relaties naar voren gebracht. Aan de hand van tal van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt op welke manier relaties kunnen verbeterd worden. Een boek dat vlot leest en een meerwaarde voor velen kan betekenen. Een echte aanrader!

F.M.


Martine,

Ik heb het boek Blijvend geluk vind je in jezelf nu reeds voor de derde keer gelezen en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen die ik op mezelf wil toepassen. Ik blijf het verrijkend vinden zowel op momenten als ik vrolijk ben als op momenten dat ik behoefte heb aan steun.

M.


Martine,

Als koppel zaten wij serieus in de knoop. Ruzies, onbegrip en bijna met een half been in een echtscheiding. Gelukkig las ik jouw boek Blijvend geluk vind je in jezelf en tot mijn aangename verrassing woonde je niet eens zo ver uit onze buurt. Een paar sessies met jou, apart en samen, hebben ons een totaal nieuw begin gegeven. Je hebt ons een aantal handvaten gegeven, ons ook een aantal keren behoorlijk tot nadenken gezet, maar het resultaat mag er zijn. Wij hebben terug ons geluk gevonden. Van harte bedankt!

X


Martine,

Dankzij de ontknoping heb ik terug een zicht gekregen op mijn leven, waarvoor dank.

D.J.


Beste Marttine,

De gesprekken met jou en mijn ontkoping hebben ertoe geleid dat ik het overlijden van mijn liefste een plaats heb kunnen geven en eindelijk heb kunnen afscheid nemen op een hartverwarmende en onvergetelijke manier. Dat contact dat in mijn ontknoping plaats vond zal ik nooit meer vergeten. Iedereen moest deze laatste kans kunnen krijgen. 1000 X dank.

L.P.


Martine,

Ik ben een mens (gelukkig), die al heel veel problemen in haar leven heeft moeten oplossen.
Ik ben daarvoor bij verschillende psychiaters en psychologen op consultatie geweest, maar heb nooit iemand gevonden waar ik mijzelf kon zijn. Waar ik  vrijuit kon praten, mijn gevoelens kon bespreken, waar ik onbeschaamd  alles kon zeggen en bespreken.
Tot de dag dat ik bij jou aan de deur stond. Vanaf het eerste gesprek klikte het. Ik kon uren praten, jij luisterde en maakte notities. In 1 keer kreeg je een zee vol informatie over mij. Ik zat daar hoopvol om antwoorden te krijgen. Waarom? Waarom? Hoe dikwijls heb ik dat gezegd. Ik begreep mezelf niet eens meer. Stap per stap heb jij mij geholpen om alles in de juiste context te zetten. Stap per stap hielp je mij op weg en werd alles duidelijk. Ik wist het onbewust wel, maar het kwam er niet uit. Jij was geduldig en hielp mij systematisch de dingen terug op een rijtje te zetten. Je hielp me op verschillende terreinen en dat deed deugd. Zowel in de relatie met mijn echtgenoot, als de relatie met mijn dochter, als de problemen met mijn ma en met mijn zus, voor alles kwam er een antwoord. De problemen op mijn werk, waren voor mij op bepaalde momenten onoverkombaar. Op een bepaald moment liep ik zelfs met zelfmoordneigingen rond, ik zag het niet meer zitten. Gelukkig belde ik je voor een dringende afspraak. Na een lang en diep gesprek met jou, zag ik de zin om verder te leven terug in en kon ik doorgaan met mijn leven. Ik zag de bomen weer in het bos staan.


Bedankt Martine, je bent voor mij heel waardevol en hebt mij al dikwijls geholpen om geen stommiteiten te doen! Je bent steeds bereikbaar op moeilijke momenten. Ik kan altijd op je rekenen, je bent maar een telefoontje ver, als ik het even heel moeilijk heb.
Voor een dringende afspraak vind je altijd ergens een gaatje om mij te depaneren.
Martine, ik denk dat ik niet een van je gemakkelijkste klanten ben, maar toch maak je altijd tijd voor mij, dat geeft een heel goed gevoel. En toch weet ik, dat je mij altijd zelf laat beslissen, je geeft mij het gevoel dat we het samen doen en uiteindelijk doe ik het toch zelf, dat is geweldig.
Als ik bij jou buiten kom, word ik iedere keer sterker en heb ik meer vertrouwen in mezelf.
Nogmaals bedankt Martine, je bent een goed mens en je werkt professioneel en toch geef je mij het gevoel dat ik je vriendin ben en voel ik mij op mijn gemak.

Groetjes,
Josianne

 

Blijvend geluk vind je in jezelf is een boek dat iedereen zou moeten lezen. Het geeft diverse richtlijnen om tot een gelukkiger leven te komen en om de bijkomstigheden van het essentiële te onderscheiden. Gewoon prachtig en verrijkend.

Georges Van der Putten


Martine,

Hierbij een kort berichtje van iemand die heel veel heeft geleerd uit de gesprekstherapie met jou.  Niet alleen was het een verrijking, en ben ik er zeker van dat jij mij eindelijk op de goede weg hebt geholpen. Belangrijker nog is het feit dat ik vanaf mijn eerste bezoek bij jou echt een aangenaam gevoel kreeg. De klik was er dadelijk, en dat is niet te onderschatten. Jij bent niet alleen een zeer aangenaam iemand, maar je bent heel goed in het helpen van mensen. Luisteren is een sterke troef, maar vooral het kunnen plaatsen van de dingen waarmee ik zat, me dit zo mooi uit te leggen waardoor ik het zelf beter begrijp en kan verwerken, dat is van onschatbare waarde!  En ook bij mijn ontknoping voelde ik geen enkele druk, integendeel, enkel jouw warmte en begrip hebben me zover gekregen om diep in mezelf te kijken. Bedankt nogmaals.
Ik hoop dat je boek vordert en zal het zeker kopen.  En als ik mensen ken die jouw hulp kunnen gebruiken, zal ik je met trots aanprijzen.
Succes
Vanessa


Hallo Martine,

Even pennen in jouw gastenboek. Neen, Martine, je bent voor mij geen therapeute in de gangbare zin van het woord! Je bent voor mij een zeer bekwame Personal Coach die steeds zorgvuldig luistert, tracht goed te vatten hetgeen de andere zegt en ons telkenmale met feedback en stof tot nadenken naar huis stuurt. Je wist mijn zere hart telkens weer te verblijden met huiselijke en menselijke tierelantijntjes! Ik mocht steeds uw huis verlaten met een goede Push onder my ass! En dus, Martine, nen dikke merci chere Madame! En, of course, tot mijn volgend zonnig bezoek …

Patricia


Martine,

Als iemand knopen kan leren ontwarren ben jij het wel. Je dringt je niet op maar zet wel voortdurend aan tot nadenken en tot actie. Je durft dingen bespreekbaar maken die al jaren veilig waren weggemoffeld, ergens veilig geparkeerd op een kruispunt niet wetende dat ook van daar uit het nog een behoorlijke impact op mijn leven had. Bedankt om samen met mij de knoop te ontwarren, bedankt ook voor je warme persoonlijkheid en alle tijd die je me gegeven hebt.

Ik wens je van harte veel geluk met je boek; als het jouw uitstraling heeft wordt het beslist een bestseller!

P.K.Indien u een reactie in ons gastenboek wilt schrijven, mail deze dan naar:

martine.mingelinckx@mktraining.be