MK Training & Consultancy


Martine MingelinckxWelkom Over ons Activiteiten Boeken Shop Gastenboek Vragen Contact

©  2018


Gesprekstherapie

Wat is gesprekstherapie?


Bij gesprekstherapie praat je met een gesprekstherapeute over hetgeen waar je in je leven mee worstelt. Het kan ook zo zijn dat je zelfs helemaal geen idee hebt waarom je jezelf zo slecht voelt. De gesprekstherapeute zal op een onbevooroordeelde en onpartijdige manier naar je luisteren en met jou je probleem bespreken zodat je voor jezelf de dingen weer op een rij kan zetten en in je leven terug de juiste beslissingen kan nemen.

Gesprekstherapie biedt je de mogelijkheid om op verschillende manieren naar je leven te kijken en om anders met de dingen om te gaan. Op deze manier wordt jou de mogelijkheid geboden om terug een nieuwe start te maken.


Heel belangrijk voor het welslagen van deze therapie is dat er een vertrouwensband heerst tussen jou als cliënt en de gesprekstherapeute. Jij als cliënt moet vrij en ongeremd kunnen en durven spreken over de dingen die je bezig houden.

Uiteraard is alles wat in deze gesprekken aan bod komt strikt vertrouwelijk.Wanneer is gesprekstherapie aangewezen?


Gesprekstherapie is aangewezen wanneer je in je leven bent komen vast te zitten, je het gevoel hebt dat je problemen onoplosbaar zijn en er zich als maar meer verdrietige gebeurtenissen zich lijken op te stapelen.

Het is je allemaal te veel geworden en je bent uit balans.


Vaak is de oorzaak van dit onevenwicht te wijten aan een negatieve ervaring of een verlies zoals een echtscheiding, een overlijden, een ontslag.

Mogelijks is het onevenwicht gelegen in jezelf.

Op zo een moment is gesprekstherapie een goed middel om je evenwicht terug te vinden.


Ook voor mensen die zichzelf beter wensen leren te kennen en zich verder willen ontwikkelen kan gesprekstherapie helpen.Met welke problemen kan ik bij een gesprekstherapeute terecht?


De problemen waarvoor mensen bij een gesprekstherapeute aankloppen zijn allerhande: angsten, verdriet, depressie, het verwerken van een verlies, huwelijks- of relatieproblemen, problemen in de werksfeer, onverwerkte emoties, ....