MK Training & Consultancy


Martine MingelinckxWelkom Over ons Activiteiten Boeken Shop Gastenboek Vragen Contact

©  2018


Relatietherapie

De weg van een relatie loopt vaak niet over rozen. Meestal komen we er samen met onze partner wel uit. Wanneer dit niet het geval is, is het belangrijk te zoeken naar een weg waar beide partners zich goed bij voelen. Veelal ligt aan het begin van een relatiecrisis een communicatieprobleem. Opnieuw de juiste manier van communiceren vinden, kan voor vele relaties de redding betekenen.


Is je relatie op een bepaald punt vastgelopen of mis je iets in je relatie waar je niet meteen de vinger op kan leggen, dan is relatietherapie misschien wel iets voor jullie.


Relatietherapie helpt jullie de weg naar elkaar terug te vinden.


Je mag zelf kiezen of jullie voor de eerste maal samen wensen te komen of liever afzonderlijk. Soms is het gemakkelijker dat iedere partner voor de eerste maal afzonderlijk komt dat hij/zij ook vrijer kan spreken zonder onderbroken te worden.

Relatietherapie is er nooit op gericht om een van de partners gelijk te geven, relatietherapie is er op gericht om een moeilijke relatie terug vlot te krijgen.

Indien beide partners de bereidheid tonen om aan hun relatie te werken en hiervoor de nodige stappen willen ondernemen, dan is er alvast een goede start genomen. Beide partners komen dan meestal sterker uit hun relatiecrisis en hebben iets geleerd van het verleden.


Wanneer de oplossing uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, is het belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Heel wat onbekende emoties en verdriet komen dan op je af. Samen kunnen we op dat ogenblik uitzoeken wat jij nodig hebt om terug in balans te komen en de draad van je leven terug op te pikken.